מאמרים

פאי תותים לטו בשבט

נכתב על ידי פרימה בלוג.

טו בשבט הוא חג לאילנות, ונהוג להכין מאכלים פירותיים.

אנחנו חשבנו לפנק אתכם במתכון מעולה של פאי תותים
המתכון המלא ממש כאן

פאי תותים מפנק

 

החומרים הדרושים ל-2 מנות:

בצק:

100  גרם חמאה חתוכה לקוביות

 200 גרם קמח

2  כפות סוכר חום או דבש

קורט מלח

 2 חלמונים

 

מצרכים לקרם שקדים:

50  גרם סוכר חום בהיר

 70 גרם שקדים טחונים

 60גרם חמאה רכה

חלמון

לקרם מסקרפונה:

 250 גרם גבינת מסקרפונה

 2 כפות שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

½  כפית תמצית וניל

כפית מיץ לימון סחוט טרי

תותים יפים פחות או יותר בגודל אחיד, כמה שיותר קטנים

 

אופן ההכנה:

1.        הבצק: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לחלמונים  ומערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קצת קמח או שקדים טחונים

 

2.       מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים לשני עלים דקים בעובי של כ 5 מ"מ

 

3.        מקמחים 2 תבניות פאי אישיות בקוטר של כ 10 ס"מ, ומרפדים אותן בבצק

 

4.       אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ 12 דקות

 

5.        הכנת קרם השקדים – מערבלים את כל המרכיבים במעבד מזון

 

6.        מורחים את הבצק האפוי למחצה בקרם ואופים כ - 15 דקות

 

7.       . מכינים את קרם המסקרפונה: טורפים היטב את כל המרכיבים

 

הרכבת הפאי

-  משחררים בזהירות את תחתיות הפאי מהתבנית

-  מורחים שכבה נדיבה של קרם מסקרפונה

-  מסדרים את התותים בצפיפות כשהחלק השטוח כלפי מטה, מעט שקוע בקרם

אפשר למשוך מבחוץ מעט קרם מסקרפונה ולפזר מעל שקדים טחונים

עוד תוספת: אפשר להכין רוטב תותים ולקשט בו את הצלחת בעת ההגשה: כיצד מכינים את רוטב התותים? טוחנים במעבד מזון תותים עם מעט סוכר ולימון.

 

בתיאבון   :-)

 

התמונה להמחשה בלבד