מאמרים

הגרסה של רשת מלונות פרימה ללביבה חמה ומתוקה

נכתב על ידי פרימה בלוג.

 כמו בכל חג, גם הפעם חשבנו מה ישמח את האורחים שלנו ואת לקוחותינו, איזה תוכן יעניין אותם בתקופה הזו של השנה – והגענו למסקנה ברורה: חלק מהנאות חגי ישראל קשורות לאוכל – איך לא? ולאחר שכבר טעמנו את כל סוגי הסופגניות החביבות עלינו, הגיע תורן של הלביבות! 

אם אתם עדיין מתעניינים בסופגניות מיוחדות, תוכלו לקפוץ ולבקר בכתבה שהכנו זנה שעברה ובה תמצאו מתכון לסופגניות בריאות

אז למי שאוהב גיוון גם בתחום הלביבות אנו ממליצים על לביבות מיוחדות לחנוכה, ובכדי שיהיה מקום לכולם, הוספנו גם מתכון ללביבות טבעוניות, אז בלי הרבה דיבורים: בואו ניגש למלאכה:

לביבות טבעוניות לחנוכה

 

 לביבות כרובית

המצרכים הדרושים:

 

 כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים

 כוס פירורי לחם

 3 ביצים גדולות

מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כמון

צרור שמיר קצוץ

שמן לטיגון רדוד או לשימון התבנית למי שמעדיף לאפות

 

ההכנה: 

•מאדים את הכרובית מעל מים עם מסננת מתכת ייעודית, עד להתרככות, אבל לא יותר מדיי.

•מוציאים את הכרובית מסיר האידוי, מעבירים לקערה, ומועכים עם ממחה של פירה.

•מוסיפים לעיסת הכרובית את הביצים, פירורי הלחם, השמיר הקצוץ והתבלינים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

•לטיגון: יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים 3 דקות בכל צד בשמן בגובה ס"מ.

•לאפיה: מחממים תנור לחום בינוני. יוצרים מהתערובת לביבות מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה, או עד להזהבה.

הגרסה הטבעונית: במקום 3 ביצים, ניתן להשתמש בחצי כוס קמח חומוס או קמח עדשים

ניתן להגיש עם כמה כרוביות מאודות שהשארתם בצד, או עם ברוקולי מאודה בצד

לביבות כרובית לחנוכה

לביבות תפוח אדמה ירושלמי

המצרכים הדרושים:

1/2 ק"ג תפוח אדמה ירושלמי קלוף

1 תפוח אדמה קלוף

2 ביצים גדולות

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור גרוס ומעט אבקת שום

שמן לטיגון

 

הכנה:

•גוררים על פומפיה גסה את תפחי האדמה הירושלמיים ואת התפוח אדמה הרגיל

•סוחטים היטב את הנוזלים מהירקות המגוררים

•מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים

•לטיגון: יוצקים לתוך שמן חם בגובה כס"מ בכל פעם כף מהתערובת, מטגנים כ -  3 דקות בכל צד, או עד להזהבה.

•לאפיה: מחממים תנור לחום בינוני. יש להוסיף עוד 2 כפות פירורי לחם ליצירת תערובת יציבה יותר, יוצרים לביבות, מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה או עד להזהבה.

הגרסה הטבעונית: במקום 2 ביצים ניתן להוסיף 3 כפות קמח חומוס או קמח עדשים כתומות

לביבות תפוח אדמה ירושלמי לחנוכה

לביבות טבעוניות

המצרכים הדרושים: 

•4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים

•חצי כוס קמח חומוס (אפשר גם קמח חיטה רגיל)

•חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל גרוס, אפשר לגוון עם מעט כמון או אגוז מוסקט

•4 כפות מים

•שמן לטיגון או לשימון התבנית

הכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים כ-20 דקות, עד להתרככותם

2.מסננים ומועכים בעזרת ממחה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3.מוסיפים את הקמח, התבלינים והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4.יוצרים לביבות.

5.לטיגון: מטגנים בשמן רותח בגובה כס"מ כ – 3 דקות בכל צד.

6.מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.

7.לטיגון: יוצרים לביבות מניחים על תבנית משומנת ואופים כחצי שעה או עד להזהבה

בתיאבון וחג חנוכה שמח

המרשמים באדיבות רשת מלונות פרימה