מאמרים

אוזני המן חגיגיים לפורים

נכתב על ידי פרימה בלוג.

שבוע לפני פורים זה זמן מעולה "להתאמן " באפיית אוזני המן לקראת משלוחי המנות של פורים. החלטנו להפתיע עם מתכון שונה ומעניין, שתוכלו לפנק את המשפחה והחברים.

אוזני המן בניחוח תפוז ובמילוי שקדים עשיר

אוזני המן בניחוח תפוז ונגיעות שקדים

 

חומרים ל-25-20 אוזני המן

החומרים הדרושים לבצק:

200 גרם חמאה רכה  

3/4 כוס סוכר חום

3 + 1/2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח כוסמין לחובבי הבריאות שביניכם)

שקית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 חלמונים

 החומרים הדרושים למלית:

200 גרם שקדים ללא הקליפה 

100 גרם אבקת שקדים

כוס וחצי אבקת סוכר

קליפת לימון מגוררת

1/3 כוס מיץ לימון 

3 חלבונים

 

אופן הכנת הבצק:

1.שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה וקליפת התפוז המגוררת ויוצרים תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת מיץ התפוזים ולשים עד ליצירת בצק אחיד. 

2.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעתיים לפחות. 

 

אופן הכנת המלית:

1.טוחנים את השקדים עד לקבלת פירורים, אבל מפסיקים לפני שהם הופכים לאבקה, מעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את אבקת השקדים, אבקת הסוכר וקליפת הלימון המגוררת, מערבבים.

3.מוסיפים את החלבונים ומיץ הלימון ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד השימוש. 

יוצרים את אוזני ההמן:

 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

1.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית ומצננים במקרר כשעה, כדי שהאוזן תשמור על צורתה היפה גם לאחר האפייה. 

2.אופים כ-15 דקות להזהבה.

מוזמנים להעלות לעמוד הפייסבוק של "פרימה מלונות עולם של חוויות" תמונה של אוזני ההמן שאפיתם. כמובן שבכל מלונות רשת פרימה תוכלו ליהנות מאוזני המן מתוקים ופריכים

בתיאבון וחג שמח

לחצו על הקישור להזמנת חופשה ב מלון בטבריה

לחצו על הקישור להזמנת חופשה ב מלון בתל אביב

לחצו על הקישור להזמנת חופשה ב מלון בירושלים

לחצו על הקישור להזמנת חופשה ב מלון באילת

לחצו על הקישור להזמנת חופשה ב מלון בים המלח