מאמרים

עוגת תפוחים ותמרים לראש השנה

נכתב על ידי פרימה בלוג.

רצינו לפנק אתכם במתכון שף חגיגי המורכב מתפוחים ותמרים שהם מסמלי החג ובנוסף גם אגוזים לחיזוק הטעם וההנאה, מוזמנים לנסות את זה בבית, ולשתף כאן בתגובות איך יצא, גם תמונות יתקבלו בברכה, חג שמח לכולם

עוגת תפוחים ותמרים

 

 חומרים 

ארבעה תפוחי עץ בינוניים
200 גר' תמרים מסוג מג'הול
100 גר' אגוזי מלך
335 גר' קמח כוסמין מלא ( 1/3 2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
150 מ"ל שמן חמניות ( 3/4 כוס )
כוס סילאן
4 יח' ביצים גודל
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי ( או מיץ תפוזים )
מתכון לעוגת תמרים ותפוחים
אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבנית עגולה בנייר אפייה ולשמן היטב.
  2. לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות קטנות ולשים בקערה גדולה
  3. לשטוף את התמרים,לייבש היטב ,לגלען ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערה עם התפוחים ולערבב היטב.
  4. לקצוץ אגוזי מלך גס, מחצית הכמות להוסיף לתפוחים והתמרים ואת השאר לשמור בצד לקישוט העוגה לפני האפייה.
  5. בקערת המערבל לשים את הסילאן,שמן,תמצית וניל וברנדי. לערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה (עם הכלי ליצירת בצק). להוסיף ביצים טרופות ולהמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה.
  6. לנפות יחד את הקמח,אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. להוסיף מלח ולערבב. להוסיף תוך כדי ערבוב במהירות איטית לתערובת בקערת המערבל.
  7. בעזרת כף עץ או מרית גדולה וחזקה לקפל את תערובת התפוחים לתוך התערובת שהכנו בקערת המערבל . לערבב רק עד שכל החומרים נראים אחידים
  8. לצקת לתבנית ,ליישר בעזרת כף. לפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים ששמרנו בצד. להכניס לתנור למשך 45 דק' ולבדוק עם קיסם. אם הקיסם יוצא רטוב ועם פירורים דבוקים יש להוסיף עוד כ- 5 עד 10 דק' אפייה.
  9. לצנן היטב.
  10. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים ובמקרר כחמישה ימים.  
  11. בתיאבון וחג שמח